2017

Státní dluhy

Státní dluhy v Evropě.

https://www.smava.de/eurozone-schulden-uhr/

https://www.smava.de/european-debt-clock/

Kocour

Ne každý může být kocour.

D. Loskotová

Komunikace

Táta vůbec neumí komunikovat s lidma.
Svejma.

Johan Hynek

Alnatura

Další zajímavý obchod s postravinami v Německu, který zasílá do světa.

alnatura.de

Podvodný katalog - opět

Doporučuji si pořádně přečíst tento recyklovaný formulář a zodpovědět si jakou má cenu podpis.

formulář

Svoboda a násilí

Those who encourage violence do not enjoy the protection of religious freedom.

Sigmar Gabriel - Vice Chancellor of Germany

Krounka 2017

V rámci vzpomínek na klukovská léta s Pepou Nadrchalem, si chci zopakovat s přáteli výpravu ze soutoku Krounky a Novohradky u Luže po březích Novohradky proti proudu do Toulovcových Maštali. Délka cca 15 km + pobíhání po pískovcových skalách.
Termín: neděle 11. června 2017

Odchod Británie

S Velkou Británií odchází z EU jediná země, která úspěšně vzdorovala Hitlerovi. Tento prostý fakt se v celé diskusi okolo brexitu nezmiňuje. V Unii zůstávají jen ty země, které Hitlerovi podlehly, přiklonily se k němu, anebo se krčily v neutralitě. Je ten fakt bezvýznamný, nebo ne?

Martin Weiss

Nicméně je dobré připomenout, že i tato země před válkou Hitlera obdivovala a bez USA by prohrála.

Změny v chování investorů

Politika centrálních bank změnila za posledních šest let světový finanční trh k nepoznání. Do roku 2008 investoři při jakékoli důležité politické či ekonomické události zvažovali, jaký bude její vliv na dění na trzích. Dnes to neplatí. To, co investory aktuálně zajímá, je totiž hlavně to, jak na události zareagují světové centrální banky.

http://www.investicniweb.cz/2014-9-15-centralni-banky-pripravily-scenu-pro-neco-vedle-ceho-bude-bankrot-lehman-brothers-vypadat-jako-nevinny-vtip/

Green renaissance

Zajímavý mediální biznis kolem ochrany přírody v Jihoafrické republice.

http://www.greenrenaissance.co.za

Volby pragmatické

Volte pragmaticky. Jakékoliv sympatie by měly jít stranou. Copak si vybíráte kamaráda?
Michael Kincl

Únava

Je vám blbě? To zimní spánek přechází do jarní únavy, která přejde do letní malátnosti následované podzimními depresemi.
Petr Paulczyňski‏

Tady nic neschováš

Rouen (Francie) - Za šťastlivce se může pokládat Francouz, který nejenže zdědil dům v Normandii na severozápadě země, ale i zlatý poklad o váze 100 kilogramů, který v nemovitosti našel poschovávaný na různých místech. Milé překvapení v podobě "metráku zlata", který šel do dražby, má podle agentury AFP hodnotu 3,5 milionu eur (asi 95 milionů Kč). Radují se i úřady, které získají na dani 45 procent bohatství.
"Šlo o 5000 zlatých mincí, dva zlaté pruty o váze 12 kilogramů a 37 kilogramových odlitků," vypočítal dražební komisař z Évreux Nicolas Fierfort, který tak současně potvrdil zprávy v místním tisku o zlatém pokladu. Všechno zlato bylo podle něj náramně důmyslně poschovávané, pod nábytkem, pod hromadami prádla, v koupelně - a taky v bedýnce s lahvemi whisky, jakož i v plechové krabičce, přišroubované pod nábytkem, což byl vůbec první objev, inspirující ty následné.
Na zlato, nakoupené - podle rovněž objevených stvrzenek - zcela legálně během 50. a 60. let minulého století, se přišlo, když si dědic chtěl nechat ocenit mobiliář ve zděděného domu. Zlatý poklad pak rozprodala aukční síň mezi francouzské a zahraničí zájemce na přelomu října a listopadu.
Snad ještě více než dědic se může radovat finanční úřad, kterému ze zákona připadne přinejmenším skoro polovička dědictví, 45 procent. Podíl státu se podle znalců může ještě zvýšit, pokud se ukáže, že původní vlastník neuhradil ze zlatého pokladu daň, postihující francouzské boháče. Pak by na bedra dědice přešla i tato povinnost, a to hned za tři poslední roky.

Hlavně se nenechat zmást

Nenechte se zmást fakty: věřte Andrejovi! :)
(argumnet z debaty)

Přístup podnikatele se mění

Vždy jsem si zakládal na kladném hospodářském výsledku. Byl obrázkem moji podnikatelské úspěšnosti včetně efektu, že mne FU nebuzeroval, tedy spíše nechával být. Nápadné ztráty firem jsou pro FU často signálem ke kontrolám. Tedy kontrolám firem které nemají ty správné kontakty s vazbami na FU. Kdysi dávno jsem podnikal v regionu, kde to tak fungovalo. Měl jsem informace přímo od pracovníka FU. Stávalo se mu, když se dostal na stopy něčeho velkého, ředitel mu shodil se stolu. Za to tamější finančák dokonale buzeroval a sankcionoval malé, bezbrané. Člověk od kterého jsem měl informace nakonec odešel. Neměl motivaci na takovouto práci.
Po zbuzerování loňským Kontrolním hlášení a letošním blížícím se EET jsem zásadně změnil pohled na podnikání. Kladný hospodářský výsledek nebude již úspěch, ale má hloupost. Protože by znamenalo, že neumím optimalizovat účetnictví a zbytečně se moc namáhám, abych odvedl daně přebarvené bolševické štěnici s krysím obličejem. Což je obrovská chyba, škoda každé koruny, kterou dostane Hrabiš k zlodějskému přerozdělení. Krást a podvádět již nezačnu. Nač také zbytečně riskovat. S KH a EET se ovšem stávám pro FU tak čitelný a průhledný, že si konečně ztráty mohu dovolit. Ať si klidně přijdou. Jen si dávám do nákladů vše co můžu, mám lepší firemní auto než jsem míval. Hodně služebně cestuji a klidně i vyhodím nepohodlného zákazníka, třeba i k melouchařovi. Ohýbal bych hřbet před volem a ještě z toho obratem pětinu devzdal státu. Mám dost vlastní práce a také zábavy. Někteří živnostníci to zabalí. Já se spoustou dalších se od Bureše zadupat nedáme, jen mu budeme dávat daleko méně. A že nás bude mnoho, troufám si říci většina, to ať si ta bolševická pijavice je jistá.
(argument z debaty)

Statistika cyklistů

Jaký účet vystavila Policie ČR cyklistům za uplynulé dva roky?

http://www.cyklonovinky.cz/Clanky/Jaky-ucet-vystavila-Policie-CR-cyklistum-za-rok-20.aspx

Nechce se věřit, že například tabulka "pořadí deseti nejčetnějších příčin nehod cyklistů" neobsahuje srážku s automobilem.

Objektové programování

Konečně jsem našel srozumitelný a hlavně stručný úvod s vysvětlením pojmů o současném objektovém programování v jazyce Python.

http://jaksenaucitprogramovat.py.cz/cztutclass.html

Globální ochlazení teď

Dnes ráno 7.1.2017 bylo -25°C, pak teplota dopolene prudce stoupala až na -9°C
TOP