2016

Povzdechy starého ajťáka

Poslední dobou se setkávám s dalšími lidmi z oboru IT, co jsou stejně jako já znechuceni neustálými změnami, které nepřinásí nic nového a lepšího a jen komplikují uživatelům a ajťákům život.
Takže když jsem narazil na tento článek, tak jsem si ho s nechutí přečetl.

https://www.zdrojak.cz/clanky/uvahy-stareho-programatora/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=uvahy-stareho-programatora

Globální ochlazování

Když už o tom píšou i na echo24.cz, tak dávám odkaz na tento článek:

http://echo24.cz/a/wa9Lf/experti-strasili-ze-v-zari-2016-roztaje-led-v-arktide-ledu-je-vice

Semena

Dostal jsem tip na eshop se semeny jedlých rostlin.

www.rostliny.net

Evakuace školy

Bezpečák: Při evakuaci školy musí učitel nejprve ve tříde spočítat žáky podle třídní knihy, třídní knihu si vezmne sebou, pak s žáky opustí školu a nakonec před školou spočítá podle třídní knihy žáky jestli mu někdo nechybí.

Zvídavý učitel: Naše škola používá elektronické třídnice v počítači. Má si učitel sebou vzít při evakuaci i počítač.

Bezpečák: No to asi ano.

Zvídavý učitel: No jo, ale kde v parku před školou bude zásuvka na elektrický proud?

Bezpečák: To je pravda, to musíme dořešit.

Krounka-2016

Po několika letech si chci s přáteli zopakovat nostalgickou procházku po břehu Krounky. Zván každý/á, kdo nechce sedět doma.
Kdy: neděle 10. července 2016
Start: 9:00 vlaková zastávka Krouna (na nikoho se nečeká)
Trasa: striktně po břehu řeky Krounky, 90% červená turistická značka, délka cca 20km, vhodné pro děti, cesta z mírného kopce, pro zájemce možnost brodění, čas v cíli cca 20:00.
Jídlo a pití sebou.
Cíl: Luže (Košumberk)

Co jsme nevěděli o zaměstnanosti

Česká nezaměstnanost je nejnižší v EU - jakoby dobrá zpráva o ekonomice. Čeho je však znakem mnohem spíše: 1/ máme se tak špatně, že lidé pracují vlastně neustále, jen aby přežili, 2/ po letitém zostouzení podpory v nezaměstnanosti korunované za ministra Drábka z TOP 09 její faktickou likvidací a navrch rozprášením Úřadů práce se lidé stydí přihlásit se o podporu a tím k evidenci: stavy nezaměstnaných jsou tedy nepochybně podstatně vyšší.

Matěj Stropnický na facebooku

Jedno ministerstvo

Probíhá soud s Kalouskovým náměstkem za to, že si nechal udělat zbytečný posudek za 1,5 mio Kč. Během líčení se veřejnost dozvěděla surové údaje o personálním fungování tohoto ministerstva:
Šnábl navíc před soudem vykreslil úřad a zejména odbor loterií jako nelichotivou "žumpu odložených úředníků, kde nikdo ničemu nerozuměl". "Ten odbor nedisponoval žádnou smysluplnou kapacitou právníků a mentálně způsobilých lidí," uvedl.
Když po rozhodnutí Ústavního soudu, které prý znamenalo otevřít 25 tisíc správních řízení o umístění jednotlivých automatů, žádal Zídek o personální posílení, reagovali jeho kolegové podle Šnábla tím, že mu tam poslali lidi, kterých se chtěli zbavit. "Všichni jsme vzali ty nejhorší lidi, kterých jsme se potřebovali zbavit, a poslali je tam," připustil Šnábl.
Ani on sám prý nebyl výjimkou a přiznal, že to dělal i v minulosti. "Když jsem se potřeboval zbavit jedné své podřízené, nechal jsem ji povýšit do funkce ředitelky odboru loterií. Vydržela tam deset měsíců," řekl.
"Pan Řehola byl bez názoru a jen opakoval, že je to nejasná situace. A paní Karpf promluvila za celou dobu jen dvakrát - a pokaždé řekla "Potřebuju chlapa"," popsal Šnábl.

zdroj ihned.cz

Kdo lže

Kdo lže, ten cenzuruje

Ján Simkanič

článek na
lupa.cz

Polovina nezaměstnaných

“Polovinu nezaměstnaných tvoří ženy,” dramaticky teď v Událostech hlásila ČT.
Kdo tvoří tu druhou polovinu, to asi řeknou příště...

Petr Pešek

Nárok

Heslo každého sociálního státu:

Nic než nárok...!!!

Petr Schonfeld

Zázraky

Kdo nevěří na zázraky, není realista.

Šimon Peres

Všetci kradnú

Všetci kradnú, len já čerpám

A. Babiš

Jednostranné opuštění

Israel withdrew from Gaza, but Gaza never left Israel.
(Izrael se stáhnul z Gazy, ale Gaza nikdy neopustila Izrael)

Nahum Barneas

Bohatá země

Země je dostatečně bohatá pro potřeby všech lidí, nikoli však pro jejich chamtivost.

Ghandi

Zisky a ztráty

Zisky se privatizují a ztráty se znárodňují – dokonce zmezinárodňují.

český anonym

Antivir a šmírování/Tracking users

Je pravda, že nepoužívám antivir. A bude to tak 25 let, co jsem začal žít s prvním PC Macintosh IIsi. A je taky pravda, že viry se občas objevily a to byla taková významná událost, že to fanoušci Apple sbírali jako velkou vzácnost.Číst více…
TOP